Kami Keselamatan

Jika perusahaan kedua tidak latihan kawalan ini secara langsung atau tidak, ia tidak majikan anda dan oleh itu tidak bertanggungjawab untuk menyediakan anda dengan meninggalkan apa-apa. Untuk menentukan apakah kedua majikan latihan kawalan itu, Jabatan Buruh akan mempertimbangkan apakah itu latihan yang berkuasa untuk mengupah atau memecat anda, monitor dan kawalan jadual anda atau istilah pekerjaan, menentukan tarif anda dan gaji kaedah, dan mengekalkan anda rekod pekerjaan. Berat badan yang diberikan kepada setiap faktor bergantung pada bagaimana ia bercadang kawalan atau tidak dalam hal tertentu. Tentu saja, anda tidak bertanggungjawab untuk menyediakan dibayar cuti sakit atau keluarga dan cuti sakit untuk pekerja oleh pihak ketiga pembekal perkhidmatan dengan siapa kau telah membuat kesimpulan sebuah kontrak untuk menyediakan tertentu perkhidmatan dalam negeri. Saya seorang pekerja.

Kapan aku berhak untuk dibayar cuti sakit untuk diri karantina? Anda berhak untuk dibayar cuti sakit jika kesihatan pembekal mengarahkan atau menyarankan anda untuk tinggal di rumah atau tidak kuarantin diri kerana kesihatan pembekal percaya bahwa anda mungkin telah COVID-19 atau terdedah kepada COVID-19, dan jika anda karantina diri sendiri berdasarkan nasihat ini, anda tidak akan mampu untuk bekerja . Tidak ada cukup pekerja yang mampu, bersedia dan layak dan siapa yang ada di tempat dan waktu yang diperlukan untuk menjalankan kerja atau perkhidmatan pekerja-pekerja yang memohon untuk dibayar cuti sakit atau keluarga dan cuti sakit, dan ini berfungsi atau perkhidmatan yang diperlukan untuk perniagaan kecil untuk bekerja dengan kapasitas minimum.

Bagaimanapun, kau tidak boleh bulat ke yang berikutnya seperempat jam, jika anda biasanya mengesan kali dalam sepuluh jam kenaikan gaji. Yang adalah “doktor” yang boleh dikeluarkan dari dibayar cuti sakit dan/atau keluarga dan cuti sakit oleh majikannya? [Dikemaskini untuk mencerminkan Jabatan disemak semula peraturan berkesan dari tarikh penerbitan di Persekutuan.] Definisi dari kumpulan pekerja yang boleh dikeluarkan dari dibayar cuti sakit atau keluarga dan cuti sakit dengan majikan mereka di bawah FFCRA, yang kesihatan pembekal akan membentuk dua kelompok. Apa tempoh enam bulan yang biasa kadar yang dikira menurut FFCRA, sebagai contoh, jika saya pekerja mengambil cuti sakit berbayar, memperbaiki dan mengambil keluarga dan cuti sakit seminggu kemudian? Atau tidak pekerja mengambil cuti sementara untuk beberapa bulan pada tahun 2020?

Anda tidak boleh mengambil dibayar cuti sakit di bawah FFCRA jika kamu membuat keputusan sepihak untuk karantina diri untuk penyakit tanpa nasihat perubatan, bahkan jika anda telah COVID-19 gejala-gejala. Nota itu FFCRA tidak membenarkan anda untuk mengambil cuti sakit berbayar jika anda mengalami penyakit yang tidak berkaitan dengan COVID-19. Bagaimanapun, bergantung pada majikan anda adalah harapan dan keadaan anda, anda mungkin dapat untuk telecommuting dalam kuarantin tempoh. Sebagai pekerja, boleh saya menggunakan majikan saya sedia ada yang meninggalkan hak-hak dan saya FFCRA-dibayar cuti sakit dan juga keluarga dan cuti sakit pada masa yang sama untuk waktu yang sama?

Rata-rata mesti berdasarkan jumlah jam pekerja anda harus bekerja setiap hari bekerja dibagi oleh beberapa hari bekerja lebih dalam tempoh enam bulan yang berakhir pada hari pertama pekerja anda dibayar keluarga dan cuti sakit. Ini rata-rata mesti termasuk semua yang dirancang jam, termasuk waktu yang benar-benar bekerja dan jam yang pekerja yang telah mengambil cuti. Sebagai majikan, bagaimana banyak yang saya membayar pekerja bermusim dengan jadual yang tidak teratur bagi setiap dibayar sakit hari atau keluarga dan sakit meninggalkan dia mengambil? Anda boleh mengira jumlah harian anda perlu untuk membayar pekerja bermusim dengan jadual yang tidak teratur dengan mengikuti langkah-langkah di bawah.

faq

Berikut sepuluh minggu, kau akan menerima anda meninggalkan jumlah sekurang-kurangnya 2/3 anda tetap membayar untuk waktu anda biasanya akan bekerja. Jika anda mengambil cuti disediakan oleh majikan selama dua minggu pertama, anda akan berhak untuk jumlah penuh untuk itu pergi, bahkan jika ia adalah lebih daripada $ 200 setiap hari. Jika saya di rumah dengan anak saya karena mereka sekolah atau tempat peduli ditutup atau anak pembekal tidak ada, aku dibayar cuti sakit, keluarga dan cuti sakit, atau kedua – dua- bagaimana mereka berinteraksi? Anda boleh berhak untuk kedua-dua jenis pergi, tapi hanya untuk jumlah dari dua belas minggu cuti yang dibayar. Anda boleh mengambil kedua-dua dibayar cuti sakit dan keluarga besar dan cuti sakit untuk menjaga anak anda yang sekolah atau peduli lokasi ditutup kerana COVID-19 atau yang penjagaan kanak-kanak pembekal tidak ada.