Python Sering Bertanya Soalan-soalan

Bagaimana saya kira saya pekerja rata-tetap kadar untuk FFCRA tujuan? Sebagai majikan, anda harus membayar pekerja berdasarkan di atas rata-rata mereka tetap kadar untuk setiap jam yang dibayar cuti sakit atau keluarga dan cuti sakit. Rata-rata standard kadar mesti dikira atas semua kerja penuh minggu dalam tempoh enam bulan yang berakhir pada hari pertama yang dibayar cuti sakit atau keluarga dan cuti sakit diambil. Siapa yang dilindungi majikan yang harus menyediakan dibayar cuti sakit dan keluarga besar dan cuti sakit di bawah FFCRA?

faq

Di bawah FFCRA, anda harus menyediakan dibayar cuti sakit atau keluarga dan cuti sakit jika anda adalah majikan di bawah Standard Buruh yang Adil Bertindak, terlepas dari apakah anda seorang majikan untuk persekutuan tujuan cukai. Jika domestik pekerja ekonomi bergantung pada anda untuk bekerja, anda mungkin majikan anda di bawah FLSA dan harus menyediakan pekerja-pekerja yang layak dengan umum dibayar cuti sakit dan juga keluarga dan cuti sakit. Contoh pekerja domestik yang mungkin ekonomi bergantung pada anda adalah seorang pengasuh yang menjaga anak-anak anda seperti pekerjaan penuh-waktu, mengikuti arahan yang tepat ketika bekerja dan telah ada pelanggan lain. Boleh saya menggunakan cuti sakit berbayar dan keluarga besar dan sakit pergi bersama-sama untuk COVID-19 sebab? Darurat Keluarga dan Perubatan Meninggalkan Pengembangan Bertindak hanya berlaku jika anda berada di cuti untuk menjaga anak anda yang sekolah atau perawatan fasilitas ini ditutup atau yang penjagaan kanak-kanak pembekal tidak tersedia untuk sebab-sebab yang berkaitan dengan COVID-19.

Sekejap keluarga dan cuti sakit hanya perlu dibenarkan jika anda dan majikan anda setuju pada apa-apa jadual. Anak saya sekolah atau peduli lokasi telah beralih ke dalam talian mengajar atau yang lain model di mana anak-anak harus atau harus menyelesaikan tugas-tugas di rumah. Adakah ia “tertutup”?

Sektor swasta majikan menawarkan dibayar cuti sakit dan keluarga besar dan cuti sakit yang diperlukan oleh FFCRA berhak untuk pembayaran kos yang meninggalkan melalui dikembalikan kredit cukai. Jika anda berniat untuk memohon untuk kredit cukai di bawah FFCRA untuk pembayaran anda cuti sakit atau keluarga dan cuti sakit, anda harus menyimpan dokumen yang sesuai anda catatan. Anda harus berunding Internal Revenue Service terpakai bentuk, arahan, dan maklumat untuk prosedur yang harus diikuti untuk memohon untuk kredit cukai, termasuk apa-apa perlu bukti yang harus dirahasiakan untuk menyokong kredit.

Jika anda perlu untuk menjaga anak yang memenuhi kriteria ini, anda dapat mengambil cuti sakit berbayar jika anda tidak dapat bekerja atau telecommuting disebabkan oleh penjagaan. Bagaimanapun, dalam hal tidak boleh dibayar anda cuti sakit melebihi dua minggu. Di samping itu, dibayar cuti sakit tersedia untuk menjaga seseorang yang adalah subjek untuk federal, negara atau daerah karantina atau pengasingan perintah yang berkaitan dengan COVID-19, atau yang telah disarankan untuk diri karantina oleh penjagaan pembekal kerana masalah yang berkaitan dengan COVID-19. Jika anda perlu untuk menjaga anak berusia 18 tahun atau lebih tua siapa yang memerlukan penjagaan dalam keadaan ini, anda dapat mengambil cuti sakit berbayar jika anda tidak dapat bekerja atau telecommuting disebabkan oleh penjagaan.

Dengan itu, mereka tidak bertanggungjawab untuk menyediakan domestik seperti pekerja dengan dibayar cuti sakit atau keluarga dan cuti sakit. Contoh pekerja domestik yang tidak ekonomi bergantung pada anda adalah seorang tukang yang bekerja untuk anda sekali-sekala pada sebuah proyek demi projek, kawalan cara dia atau dia bekerja, dia menggunakan nya sendiri peralatan, set sendiri jam dan yuran, dan mempunyai beberapa pelanggan. Begitu juga, penjagaan hari pekerja yang bekerja dari rumah dan mempunyai beberapa pelanggan tidak ekonomi bergantung pada mereka. Aku mempekerjakan pekerja untuk melakukan tertentu domestik tugas seperti lanskap, kering, dan anak di rumah saya. Apa aku harus memberikan cuti sakit berbayar atau keluarga dan cuti sakit untuk saya domestik pekerja? Ia bergantung pada hubungan anda dengan pekerja domestik yang anda sewa.